Wednesday, January 28, 2009

friendship


To me, a seeker-friend is a rich supply of spiritual energy.
When I help my friends, I am happy.
When I serve my friends, I am fulfilled.

My friends in silence remind me that I have infinitely more significant things to do here on earth
than making complaints against my enemies.

Friendship is not the greatness of our minds.
Friendship is the goodness of our hearts.

My heart will never outgrow its need for friendship.

My true friend is he who loves me for what I inwardly am
and not for what I outwardly have.

Friendship is the flower-fragrance-bounty in the oneness-heart-garden
of two self-giving seeker-souls.

Friendship means a perfection-foretaste-glimpse of Heaven.

Friendship means two completely open heart-doors
for each other to enjoy God's Fulness on earth.

Tuesday, January 27, 2009

The Choosen Band

Bunkface - Revolusi

Sunday, January 25, 2009

gong xi fa cai

raye cina tahun ni aku x blk, aku trpksa stay college sbb bnyk sngt asignment..tpi aku x esah sngt cuti ke x..yg ada kt college aku,pedal,muis,lan,palong syafiq,qayum n marul..nk dijadikan cter, hari ahad sebelum raye cina nie aku,pedal,muis,lan,palong n syafiq kuor la gi mkn tnghari kat syahirah dlm kul3.30 la..lps da siap mkn sume kitorg pon balik la college, mcm biasa arr pusing blok pompuan dulu..pusing pnye pusing motor muis pon abis la minyak..pastu kitorg tolak la motor muis smpai kt playground college, pastu kitorg lepak la kt playground jap...masing2 tngh bosan, biasalah klu da tngh bosan ni mcm2 idea gler dtg..yg muis nye dgn idea nk ajk gi kuantan pastu terus ke terengganu,terus gi perak destinasi last ke palong...uish, gler aper!!! aritu aku gi kuantan jer mcm nk bisul bontot aku, ni kan plak nk pusing ke perak sume..mndi2!!! yg palong plak dgn idea nk tngk " tiang naga " opssss!!! "tarian naga'' la..aku dgn pedal lak ajk mndi swimming pool kt kondominium depan tu...

cadang pnyer cadang, last2 sume idea gler x jdi..pastu palong ajk arr gi mantin nk isi minyak..then, kitorg pon pegi je la...aku naek sgn syafiq, muis dgn pedal, lan plak dgn palong...aku pon tunda la motor muis, bapak arr berat gler...huhuuu...smpi kt post guard dpn tu jmpe plak pak ngah tngh jaga time tu..pak ngah pon bgi la cadangan gler dia plak, dia ajr kitorg ikut jln shortcut gi mantin, sebab kitorg sume x pkai helmet..pastu ikut je lah ckp pak ngah, sbb pak ngah ckp jln cntik bertar..smpi kt jln yg pak ngah ckp tu, yeaaa best gler jln dia..dgn jln berlubang2, dgn x bertar nye jln kebun plak tu..mndi2!! aku yg sakit nk tunda motor muis, palat pnyer pak ngah tipu kitorg..btul2 mncabar jln dia, dgn taik lembu bersepah...ooohoohohoho..nk wat cmner dh separuh jln truskn jelah..yg muis plak, kecoh mulut takut sngt dgn kerbau balau...eheh kecik plak kerbau balau org mantin kn...dgn panas n penatnyer tunda la motor muis smpi la kt kg.abdullah..slmt smpi dowh, klu x sesat kitorg..yg paling kesian skli time tu pedal arr, sbb dia kn naek dgn muis so, klu de jln bukit dia trpksa arr tolak motor muis...hahahaaaaa, lps ni klu nk tolak motor ker pnggil jer pedal..dia berpnglaman ckit tolak motor hahahahaaaaaa....

then kitorg terus la isi mnyk kt caltex..lps isi mnyk kitorg pon terus la teroka jln kt mantin ni, kat kg.gebok...mcm2 jln kitorg lalu, tembus sana la tembus sini la...smpi la tembus kat depan REST1 tu...hahahaahahahaaaa...btul2 explore time tu...nk dikatakan sume jln kat kg.gebok tu kitorg da lalu..tpi mmg best arr meneroka jln kat mantin nie...then kitorg terus blk ikut jln lama jgk yg pak ngah ajar tu...siot pnyer pak ngah...btw mmg best time tu klakar ade, marah pon ade...hahahahaaa...smpi kt umah intkan x de saper nk melawat kitorg kt klj ni...rupe2 nye daniel dgn awek dia farra dtg melawat kitorg kt klj...hahaha, terharu jgk kitorg daniel dtg...

lastly, gong xi fa cai dri aku kt sume mmber2 aku...

Wednesday, January 21, 2009

morning

arini aku bngun tido awal dlm kul 6 pagi, x tau la knp..bngun jer terus azan subuh berkumandang...sayu plak ati aku time dngr azan subuh...pastu aku terus mndi, uyooo sejuk giler mndi pagi2 buta...siap mndi aku terus gi breakfast kt abadiah...aku gi sorang2 jer, nk kejut dak2 ni kesian plak...masing2 terlentang mcm penat sngt jer mlm tdi, xtau la per yg diorg wat mlm tdi smpi blk lmbt...abis breakfast terus aku blk umah...smpi umah x tau da nk watpe, sume tido...mcm biasa arrr aku terus on9...on9 pon benda yg sama jer, bosan la plak...

terus aku terpikir nk create blog sendiri...aku pon x tau knp tibe2 jer nk wat blog, hilang akal agknye...anyway nama aku mohd fadeli bin othman...just call dok...aku ni suka sngt tolong org, da mcm satu hobi plak...saper2 yg ade mslh jmper ar aku, x kira la masalah ape pon...aku ni jenis yg simple jer....one more thing, aku ni sayang sngt kat bangsa dan tanah air aku...coz, aku x suka tngk bangsa aku dijajah lagi, dan aku x suka tngk bangsa aku jadi mayat hidup kat bumi ni...so, aku seru kt sume bangsa aku melayu, bangunlah dan bangkitlah dari sume mimpi2 ngeri semalam....