Tuesday, December 29, 2009

~~AZAM TAHUN BARU 2010~~

Diam x diam da tiba penghujung tahun baru 2009...bnyk kenangan manis dan pahit sepanjang tahun 2009 nie yg x dpt aku lupekan...mcm2 bnda yg terjadi sepanjang 2009 samaada bnda baek ataupun bnda buruk...kenangan yg paling best pd tahun 2009 ni, of course la dgn korg sume (YG45)..klu dgn korg sumelah, aku rse mmg xde kenangan pahit...sumenye kenangan giler2 jer...ahahaha...tpi korang sume best, itu aku akui...

Tahun 2009 akan berlalu pergi, dan bermulalah Tahun 2010..bila masuk jer tahun baru, sume org kt dunia nie akan membuat azam mereka sendiri...samalah mcm aku sendiri...azam aku pada tahun baru 2010 nie, insyaallah aku akan berubah menjadi yg lebih baek drpd tahun yg lepas...sume bnda2 yg buruk dan x berfaedah pd tahun 2009 ni akan aku kuburkanye...termasuklah rokok yg akan naik harga pd tahun baru 2010 nie...tahun 2010 ni, rkok da xde yg 14...sumenye 20 ke ats jer, hrga pon pling minimum utk rkok 20btg RM6.40...mau2 cecah RM10 utk sekotak rkok satu hri jer tu...mandi2, lebih baek aku quit rokok ahahahaa...then, aku nk kumpul harta bnyk2 pd tahun 2010 nie...dan insyaallah klu rezeki lebih tahun nie keluarlah sebiji kereta....dan azam yg paling penting setiap tahun, of course lah nk mengabdikan diri kepada tuhan yg esa (ALLAH S.W.T)...haaaa!!! lagi satu thun baru ni aku nk buat badan aku balik, nk maen gym...badan aku pon aku tgk makin kurus...jue awek muis pon ckp aku makin kurus...xleyh jdi nie...

Sempena tahun baru yg akan dtg x lama lgi nie, aku nk wish kt sume member2 aku hope korang sume berjaya pd tahun, yg mungkin lebih mencabar perjalananye berbanding tahun2 yg lepas coz dgn cuaca yg semakin buruk dan kos kehidupan yg makin meningkat...aku harap korang sume dipanjangkan umur dan murah rezeki...AMIN, INSYAALLAH~~

Sunday, December 27, 2009

apebendeh ntah!!!

hurmmmm...simple word nothing...aku rse spnjng aku kt klj ni lps final exam n cuti aritu, dah mcm xde ape2 kt klj ni..sunyi jer, duduk umah pon sorang2 jer...mn semua dak2 YG45??? da hilang ker or da terkubur??? yelah, masing2 semuanye busy kot...aku rse aku boleh kira dgn saper aku lepak..tpi yg paling best lepak dgn lan..smpi aku da dpt bace ape yg ade kt dlm fikiran lan...pegi mkn pon 2org..lepak2 pon 2org...then, lepak ngan jepun...lgilah x yah ckp, da phm da isi hati jepun tu...mn x nye, ari2 ngadap muka jepun jer..tpi best, giler2 kpla..then, lepak ngan muis..ok lah, tu pun kejap jer..sempat la smbut birthday jue kt cni...tpi mn yg lain??? da mcm x amik port je dgn mmber2 yg laen...sumenye MIA...tpi xpe, aku x esah cuma kecik aty ckit arrr...aku anggap yg MIA nie busy je lah kott....~~~

Sunday, December 6, 2009

ke mn aku lepas nie???

sedar x sedar da abis pon bljr kt klj yg cekik darah nie...alhamdulillah~~
tpi ke mn plak aku nk pergi lepas nie??? smbung bljr??? kerja??? or jdi usahawan??? ntah lahhh, nk smbung bljr tpi sen xde...cmne tu??? kos kehidupan semakin lama semakin meningkat, sama ada kita suka atau pon x itu adalah realitinye...sedikit demi sedikit kos meningkt, mungkin kita x rase sbb slama ni mak ayah kita yg tanggung, but lps nie sapa yg tau??? hurmmmm, tawakal tnpa usaha xkan mmbawa kita kemana-mana, itu adalah kerja yg sia-sia je...jika satu pintu tertutup masih ada bnyk lgi pintu kejayaan yg masih terbuka, tpi malangnya kita hanya memandang pada pintu yg tertutup dan kita lupa akan pintu-pintu kejayaan yg masih ada dan menunggu kita utk diterokai...tpi dimanakah pintu-pintu kejayaan itu??? adakah kita perlu menunggu peluang dtg bergolek tanpa usaha???

so, sedarlah cepat utk kita bertindak ke arah kejayaan itu sendiri...jgn hnya bergantung harap pd org laen sje...firman ALLAH yg bermaksud: " Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri yg mengubah nasibnye"
so, da terbukti yg kita perlu mengubah nasib kita sendiri...ape lagi yg kita tunggu carilah dan berusahalah utk mendapatkn sesuatu kejayaan yg hakiki...

Monday, November 16, 2009

pegi la mati~~~

walaaahhhhhhhhhhhh...pegi la mati...aku x peduli..!!!

Thursday, November 12, 2009

thanx guys..~~~

alhamdullillah, semuanye berjalan dengan lancar..firstly aku nk ucapkan terima kasih kt muis,lan,palong n is sbb korang x penat2 utk siapkan projek nie...aku bangga n terharu sbb usaha korang yg gigih utk siapkan projek nie...aku rase ni bknlh projek aku, sbb aku hnya menumpang sedikit ruang jer dlm projek korang nie...lgi satu aku nk mnx maaf kt korang semua sbb aku x bnyak membantu korang dlm menjayakan projek nie...ape lgi nk ckp erkkk??? korang bgi aku mmg terbaek laaaa...the best friend in the world laaa!!!! aku respect kt korang semua...

walaupon da rasa lega ckit, tpi aku msih lgi de masalah yg baru...aku pon xtau sbb ape dan mengapa, tiba2 ko tarik muka ngan aku..aku pon xtau pe salah aku kt ko smpi ko tarik muka kt aku, sedangkan ko bnyk tlg aku..xkn la disebabkan b*h plak...tpi xpe terpulang kt ko, aku x leh nk push ko sbb ni keputusan ko, dan aku juga ade maruah n perasaan n batas2 kesabaran...that's why lah aku ade pesan kt ko supaya pe2 hal keputusan yg ko nk wat fikirlah dulu...sbb aku da tau bnda ni pasti akan berlaku...kpla otak aku makin kusut fikirkan bnda nie, ape yg aku wat kt ko pn aku xtau...ape slh aku pon aku x tau...pe2 hal pon aku nk ucpkn terima kasih kt ko sbb bnyk tlg aku..dan aku nk mnx maaf kt ko sbb bnyk menyusahkn ko selama aku lepak ngan ko...pe2 pon aku still anggap ko sbg kwn baek aku, walaupun ko x anggap aku sbg kwn ko...if ko de pe2 mslah ker jgn segan2 bgtau aku ...

dan utk semua ahli group aku n group syapit, aku ucpkan bnyak2 terima kasih kt korang semua..dan sekali lgi aku nk mnx maaf sbb aku x bnyk mmbntu korng semua dlm projek...
last but not least, aku sayang kt korang semua...korang lah kwan aku utk selamanye...thnx guys!!!

Monday, November 9, 2009

teman~~

Teman~

Betapa pilunya hati ini...
Mengahadapi perpisahan ini...
Pahit manis perjuangan...
Telah kita rasa bersama...
Semoga Allah meredhai...
Persahabatan dan Perpisahan ini..............

Thursday, November 5, 2009

last word..

ntahhlahhh, besar sgt ker dosa aku nie...aku sndri pon x tau ape yg aku wat...tpi x pe lah, klu korang x leh nk maafkn aku, aku terima jelah...lgi pon aku ngaku aku yg salah...btw, aku xkn lupekan korang smpi bila2, walaupon korang da x anggap aku sbg sahabat korang...ni kata2 akhir aku utk korang sume...

ajim- ko bgi aku mmg kwn yg sgt baek jim, dan aku x prnh tgk ko serius or mrh..aku anggap ko sbg best fren forever aku jim n aku percaya kt ko 101% jim..ssh senang kita sama2 jim, aku xkn lupekan ko jim walau sesaat jim..lps ni kita da x dpt jmpe jim, berat je aty aku nk tngglkn ko jim..pesanan aku jim, aku hrp ko dpt pikir dlu sblum buat sesuatu prkra or keputusan..klu de problem tlg bgtau aku jim!!! jim klu ko dpt keje best2 ker bgtau arr aku nti bleh kita keje sama2..

muis- ko pon sama gak muis, kwn yg sgt baek n ssh nk tgk ko serius or mrh...btw, aku nk mntk maaf kt ko sbb wat ko cmnie..aku tau aku yg slh..pesanan aku, jgn terlalu prcya kt org n jgn trlalu tunduk dgn org laen..klu de problem bgtau aku muis!!!

lan- ko mmg baek lan dgn aku, xkiralah muka aku ketat ke, tgh mrh ker ko slalu tegur aku x prnh putus asa nk tau problem aku..thnx lan...pesanan aku, bangga lan dgn ape yg ko ada n aku hrp ko dpt kawal pertuturan ko lan, lps ni kita da x duk sama2 dh aku xleh nk jga ko lgi lan..klu de problem bgtau aku lan!!!

is- ko mmg baek n care kt aku is..lawak ko tu walaupon nmpk sengal je tpi bleh wat aku gelak...ko slalu tlg aku is ssh or senang...pesanan aku, hope ko dpt buang sikap ko yg suka melambat2 kn masa..susah is hidup klu ko terus dgn sikap cmtu..berubah is pleasee!!! klu de problem bgtau aku is!!!

palong- ko pon baek gak ngan aku palong..walaupon kdang2 ada time ko muka ketat, tpi ko ttp care kt aku..thnx palong bnyk tlg aku..pesanan aku, jga diri leklok klu de mslah bgtau aku palong!!!

arep- ko pon baek ngan aku arep...walaupon ko kadang2 suka wat aku mrh terutamanye bilik x prnh nk jga bersih..tpi aku x esah, aslkn ko hepy..pesanan aku, jgn terlalu excited sgt n tlg jdi kawan yg caring ckit...klu de problem bgtau aku arep!!!

qayum- ko mmg baek ngan aku yum..xde pe aku nk tulis psl ko yum..pendek kata ko mmg baek ngan aku...pesanan aku, jga diri leklok n pe2 hal or problem bgtau aku yum!!!

zafiq- z mmg baek ngan aku, x kiralah dlm keadaan mcm mn sklipon aku nie, ko still layan aku dgn baek z..aku slalu mrh2 ko z, sory z aku gurau jerr tu...pesanan aku, setia pd yg satu z n jaga org yg tersyg tu leklok..klu de problem bgtau aku z!!!

fafa n ameen- korang pon xde pe aku nk tulis psl korang, tpi dri awl aku knl korang smpi da abis nie korang ttp baeekkk ngan aku...thnx korang...pesanan aku, jmpe kat kota tinggi..hahhaaaa...


syafiq- ko pon xde pe aku nk tulis, tpi ko mmg terbaek sapit...baek sgt...ko mmg berani tegakkan keadilan..bgus sapit...pesanan aku, hope ko bhgia ngan sha n klu kawin nti jgn lupe jmput aku...klu de pe2 problem bgtau aku sapit!!!

afdal- walaupon aku x mmpu utk jdi abg yg terbaek utk ko pedal, tpi aku ttp akan jga ko smpi akhir hayat aku pedal..sbb ko adlh tanggungjawab aku pedal...ko pon mmg baek, sgt2 baek pedal..aku nk mnx maaf kt ko pedal klu ade prkra yg aku wat ko x suka, n menyinggung prasaan ko...pesanan aku, cuba cri jln penyelesaian yg pling bgus utk diri ko pedal...n kejar lah cita2 or impian ko..aku hrp satu hri nti bila aku jmpe ko aku nk ko jdi yg terbaek dri yg terbaek...pe2 problem tl jgn ketepikan aku n bgtau aku pleaseee!!!

017-7669563

Wednesday, November 4, 2009

cibai..cibai..fuck la hidup nie..

arghhhhhhhhh..ape bnda sume nieee...!!! asl aku kena lalui semua nieee...aku da x larat daa niee...tlglah!!! hidup ape mcm niee...!!! arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!

Tuesday, November 3, 2009

blurrr!#$%&

hurmmm..bosan2,itulah diri aku...xde ker bnda yg menarik kt dunia nie??? hurmmm..aku pon xtaulah nk wtpe lgi kt dunia nie..firstly, aku nk mntk maaf kt sume yg mengenali diri aku especially dak2 umh aku sndri coz da 3mnggu aku mcm niee x bertegur korang sume, wat muka ketat 24jam and what else...??? sbnrnye aku sndri pon x tau ape yg aku wat, xde sbb n alasan aku wat korang sume mcm nie..aku pon kusut, otak aku kosong, jiwa kacau, hidup x tenang langsung...ntahlaaa, ape yg aku wat aku sndri pon x tau...seriously, aku nk bgtau korang sume yg aku mmg xde niat nk wat korang mcm tu..ntah arrr, hidup aku betol2 bosan, kosong sifar da mcm xde ape2 lgi dah kt dunia nie...mungkin korang bleh ckp "alaaa, kitorg ade ape gune" "alaaa ko ingt kitorg x pikir psl ko ker"..yea, mmg korang ade tpi korang x tau n x pernah rase ape yg aku rase skang niee...aku rse aku nie da mcm hilang arah, useless, looserr, n mcm2 lgi lahh...kadang2 bila aku tngk korang sume happy, aku rse jeles knp aku x mcm korang, hidup dlm keadaan happy jerr..?? dan ade satu ketika tu aku rse mcm tuhan tu x adil cipta aku kt dunia nie, and the worst part is aku rse nk bunuh diri jer...knp mesti aku yg jalani semua nie??? hidup aku skang mmg membosankan hnya tuhan je yg tau, ape yg aku rase dan ape yg aku alami semua nie...sory arrr muis, palong, is, lalan..aku mmg x berniat lngsung nk wat korang mcm tu..hidup aku bosan giler..aku pon x tau ape yg aku wat kt korang sume...

Sunday, November 1, 2009

membosankan~~~

hurmmmmm...aku pon x tau arr asl aku cmnie??? blurr btol arr~~hidup da mcm xde pape, kosong giler hidup aku nieeeeeeeeeeeeeeee..!!!!! arggggggghhhhhhhhHH!!!!!! asl la aku dilahirkn kt dunia nie...wat semak jerkkk kot....cibai arrrrr....!!!

Saturday, October 31, 2009

adehhhhh???

ape la nk jdi..kn aku da ckp korang sume msih blum paham lgi...tlg la jgn judge aku yg bkn2...aku ada alsn sndri knp aku wt cmnie...blom tiba masanya utk aku ceritakn semua nie...korang ingt aku suka ker wat keputusan mcm nie...? skang nie, korang nk ckp aku pentingkn diri, terpulanglah kt korg...korang yg menilai aku kn...xpe...aku x esah..

Wednesday, October 28, 2009

day by day...

hari demi hari...masa berjalan dgn begitu cepat sampaikan kita x sedar yg kita dah pon berada di puncak kemenangan...sedikit demi sedikit kenangan sepanjang aku berada kt sini aku cuba lupakan...tetapi hanyalah sia-sia saja...aku x nk kenangan mengikat diri aku utk perpisahan yg akan tiba x lama lgi...yea, perpisahan!!! banyak kenangan yg kita lalui bersama sepanjang perkenalan kita semua...kenangan sedih, gembira, giler2, dan bnyk lgi yg kita alami bersama...kadang2 bila aku duduk sorang2 aku teringat kenangan kita dulu, sampaikan aku sendiri pun x sedar airmata aku mengalir...ntahlah, rasa berat plak aty nie nk tinggalkn korang sume...yelah, aku rase aku lebih bnyk spend time ngan korg sume, korg da mcm family aku dah...mmg berat aty nie seriously, aku klu diberi peluang aku nk stay ngan korg smpi ke akhir hayat aku...sbb aku da anggap korg sume mcm darah daging aku sendiri, setitik darah korang jatuh ke bumi, sebaldi darah aku pulangkan balik...itu jnji aku kt korang sume...

masih bnyk lgi bnda yg korg sume blum tau psl aku...ape yg korg nmpk pada aku tu sume hnyalah palsu...aku seorang yg amat pentingkn nilai persahabatan...mungkin selama ni korang hnya nmpak diri aku ni garang suka marah2, sbnrnye tu bknlah aku...tu semua hnyalah ego semata2...aku harap korang sume dpt sematkan semua kenangan yg telah kita coret bersama di hati masing2...

Sunday, October 25, 2009

second reasons...

dlm blog aku yg lepas aku ada tulis yg sebab utama aku jauhkn diri dari korg sbb duet...but arini sbb kedua aku x tegur korg sbb aku sengaja cuba jauhkn diri aku dri korg...mungkin ade yg trtnya knp plak mcm tu? yelah, kita semua kn da nk abis study kt cni...so, aku trpksa lah lupekan korg ckit demi ckit...bkn pe, korang la member2 yg paling rapat dgn aku...korang ni aku rase da mcm sebahagian drp hidup aku...korang da mcm jantung dlm hidup aku..klu xde korg aku rse snyi sgt...that's why la aku cuba utk jauhkn diri aku dri korg, aku tkut lps ni aku plak xleh hidup tnpa korg sume...korg sume sgt2 baek bgi aku...bgi aku korang sume sgt penting dlm hidup aku...yelah, lps ni kita sume akan bwk haluan masing2 kn...actually, bnda yg paling ngeri dan paling menakutkn dlm hidup aku adlah perpisahan...aku ni jenis yg x suka akan perpisahan yg mcm nie...da bnyk kli da aku alami...klulah aku ade kuasa time2 cmni, aku rse bumi ni aku da putar blk da...tpi nk wat cmne kn, da mmg takdir tertulis mcm tu semua org xleh nk melawan takdir...so, terpaksa la telan walaupun kita tau yg bnda tu pahit dn sukar utk ditelan...

Friday, October 23, 2009

kau sahabat kau teman

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa

Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang dikau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi

Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasanya hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami

Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatehah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Kau sahabatku kau teman sejati

AL-FATIHAH UTK ALLAHYARHAM HAFIZUL BIN RAMLAN @ PJOY

kepercayaan~~

tajuk x nk skema plak, wuteverlah...knp dgn kepercayaan? dlm blog aku yg lps, aku prnh tulis yg org kt sekeliling aku adlh musuh aku...yea, mmg btul semua adlh musuh aku...tpi dlm bnyk2 member yang ada, aku bru sedar hanya ada sorang jer mmber aku yg btul2 bleh dianggap sbg sahabat..x kiralah samaada aku susah ke senang ker, dia mesti ada..dia sorang je lah yang boleh aku percaya skang nie...walaupun kitorg dlu x bper rpt, senyap jer tpi akhirnya da last sem ni bru la Allah tunjukkn maksud kawan yg sebenarnya...mesti ada yg tertnya2 sape org tu...??? aku sgt2 respek dgn org ni, xkiralah dlm ape jua keadaan sekalipun dia sentiasa senyum jer...org ni sgt merendah diri...aku rasa dia lah kwn yg boleh dilabel sbg "best frenz"...thnx ajim sbb sudi jdi member aku dlm susah dan senang...aku jnji kt ko jim lps nie pe2 hal yg babitkn ko aku akan turun jim...aku xkn lupekan ko jim, ko lah member yg terbaek pernah aku jumpe...aku percaye kt ko jim...

Friday, October 16, 2009

#!$&+???

mybe ramai yg tertanya-tanya knp tiba2 aku berubah n x bertegur sape dgn korg sume...xcelly, xde pe2 yg berlaku n aku ok jerkk..sume yg berlaku kt dunia nie ade sbbnye...sama juga mcm aku, aku berubah pon ade sbb2 nye...xcelly, aku x nk menyusahkn korg sume n aku x suka sshkn org laen..korg pon tau kn aku jenis x suka menyusahkn org laen n aku lebih suka tngk korg sume senang jer...that's why la aku prefer wt cmnie...bkn xnk lepak ngan korg sume..mesti korg tertanya2 ape yg menyusahkanye?? ape yg aku tulis nie, bkn nk amik simpati ke ape ke, cuma aku nk jwbkn persoalan yg membelenggu fikiran korg sume, knp aku tiba2 jdi cmni...??? xcelly, aku mls nk lepak sbb aku xde sen..aku mls nk sshkn korg sume, aku pun tau korg pon xbper nk ade sen..that's why la aku wat cmni, sbb aku xnk sshkn korg sume...mesti korg anggap aku ni pentingkn diri??? x btol sume tu, klu aku pentingkn diri pon sbb aku pentingkn korg sume...n mesti ade yg tertnye, knp x pinjam duet korg dlu??? n jwpnye still sama gak, sbb aku x suka sshkn org laen..aku hrp korg sume phm ape mksud aku nie..ape yg berlaku nie ade hikmahnye, slh stunye - kadang2 klu kita nk tlg org laen kita kenalah tngk diri kita dlu, betul ker yg kita mmpu tlg org laen sedangkan kita sendiri mcm nie...thnx...

Tuesday, October 13, 2009

menangis dan tertawa..??

ada pepatah menyatakan yg kawan tersenyum, ketawa dan gembira mmg senang nk cari..tpi kwan yg bila kita sedih,keseorangan dan menangis mmg ssh nk cri...yeahhh, mmg btol tu sume aku percaya dgn kata-kata tu..bila kita senang beribu-ribu kwn yg dtg, dan bila bumi berputar kita berada di bwh (time ssh) kwn yg kita hrpkn mmg xkn dtg...dh menjadi perihal manusia, hnya memandang pada kesenangan dan kemewahan...bknye nk menagih simpati, tpi hnya utk memesan antra kita sesama muslim..btulkn landasan yg sedia ada...

Tuesday, October 6, 2009

dugaan-dugaan..!!!

haiisshhh...mcm gampang laaa, ade je yg x kena..lpas stu-stu dugaan aku dpt...kli ni bngun2 pgi tngk2 handset da mati..igtkn bateri abis ker, try arr charger..tngk2 x hidup gak...mcm k***k arr..handset plak rosak, adehhhhhhhhhh...kusut kpla aku...time2 tngh kering ni la ko wat hal plak dgn aku...da la tu stu-stunye handset aku..pegi mati laaaaaa...lps ni ape plak malapetaka yg dtg...aadehhhhhhhhhh...

Sunday, October 4, 2009

masih belum sempurna 5~~

pagi nie aku bngun awl lgi, kul 6.30 aku da bngun...so, mcm biasa arr solat subuh..lps solat subuh aku ingt nk gi breakfast ajk muis n lan..tpi diorg mcm xnk jer penat sgt la kot..aku terpikir, mlm tdi ape mksud sebenar mimpi aku..??? first mimpi aku kena kutip dgn budak2 3line, brother aku sndri plak tu..tpi aku x kesah sume tu, aku da cukup bersedia utk hdpi bnda2 mcm nie..biasa arr tu, normal dlm 3 line..persetankan semua tu...mimpi yg aku nk ckpkn nie, mmg mimpi yg...xtau arr nk ckp cmne mimpi nie..

aku mimpi, aku nmpk awan yang berbentuk kalimah ALLAH dan NABI MUHAMMAD...besar sgt, awan tu bergerak dri satu tmpt ke satu tmpt..aku perhatikan je awan tu, disebalik awan tu ada cahaya yg sgt terang..then, knp dgn tiba2 dlm mimpi tu aku menangis meraung2 bila tngk awan tu..aku rasa takut sgt time tu...kemudian, aku terus buat sujud syukur kt situ gak...terus aku terjaga dri tdo..bila dipikirkn blk aku pn xtau ape mksud mimpi tu...hurmmm, bertmbh kusut kpla aku...

Saturday, October 3, 2009

masih belum sempurna 4~~

4 october 2009- hari nie pgi2 lgi aku da bngun tdo..aku dikejutkan oleh laungan azan subuh yg sayu..bngun tdo tngk2 muis bru blk dri s.alam..aku terus mndi n terdetik kat ati aku utk solat subuh..lps je solat subuh, bru la tenang jiwa aku ckit..klu x berserabut kepala aku..mlm tdi sume benda aku wat x kena..x senang duduk aku...aku pun xtau knp kebelakangan nie aku serabut jer, hati x tenang, jiwa kacau, mcm2 benda aku pikir..lps solat subuh aku terus gi breakfast sorg2 kt jahbar ali..kat jahbar ali aku still pikir ape yg x kena kat diri aku..still x dpt jwpnnye..lps breakfast aku trus blk umh..kt umh pon aku still pikir lgi knp dgn diri aku nie..serabut sgt2..hurmmmm..

buat masa skrng nie, aku da x percaye dgn semua org kt sekeliling aku termasuklah kawan2 aku, kecuali mak n abah aku je..aku benci, menyampah dgn semua org..xtau sbb ape, fikiran aku cmnie..aku x suka semua org kt sekeliling aku, aku dh mula menyampah...hidup nie mmg palat!!!
skang nie aku dh set kt kepala aku semua org kt sekeliling aku adlh musuh aku..sedih, menangis, meraung skli pun, ape nk jdi lps nie aku da x kesah..

ape yg aku nk cri skang nie adalah ketenangan dan kedamaian utk jiwa aku..aku perlukan seseorg yg btol2 phm ape yg ade kat hati n kpla otak aku nie..bkn utk belas simpati, tpi utk support aku utk teruskn hidup yg palat nie...sbb aku da x yakin kt diri aku utk terus hidup..aku nk released semua yg ade kt benak fikiran aku nie...jiwa aku btol2 kosong skang nie..aku da x tau mn landasan dan arah tuju yg sebenar...

Friday, October 2, 2009

masih belum sempurna 3~~

hari demi hari, detik demi detik, masa berjln dgn begitu pntas..sedar x sedar aku dh pun brada di tahun akhir kat klj nie..usia semakin mendewasakn dan mematangkn fikiran aku...tpi ape yg aku perasan antara persahabatan kita semakin lama semakin rengang dan rapuh..sepatutnya semakin lama semakin rapat sebab masing2 dh mengenali antara satu sama lain dri A smpi ke Z...ape yg aku hrpkn dlm persahabatan kita semua ni hnyalah mimpi di siang hari..ingtkn hujan smpi ke petang rupe-rupenye...hurmmmm...ntahlaaa, sbnrnye prkra2 yg mcm ni lah yg membuatkan aku rasa xde hati nk hidup lgi..yelah, masing2 da dewasakn semua bwk haluan sendiri ade yg keje la, bz la, nie la, itulah..semua ade hal msing2, masa utk lepak sama2 pun dah kurang skang...bukanye aku x nk kuor, tpi da rasa laen sgt..klu dlu lepak skli smpi 3,4 meja penuh...tpi skang nie, 1 meja pun x penuh..da laen sgt, aku pun xtau ape yg mmbuatkn korg semua berubh..nie belum habis study lgi, klu da habis study aku pun xtau samaada korg masih ingt antra satu sama lain atau pun x...tpi satu jelah aku hrpkan dri korg semua yg bergelar SAHABAT, aku hrp sgt2 korg semua dpt kembali mcm dulu..bukan korg la, kita semua yg bernama SAHABAT...IKHLAS~~

Thursday, October 1, 2009

masih belum sempurna 2~~

bosan,bosan,bosan..satu ayat yg ringkas yg blh dirungkai dlm diri aku...bosan,bosan,bosan...masih lg xde perubahan, still sama gak..ntah ape lgi yg aku nk wat kat dunia nie..org ckp "life must go on"..yea, mmg btol dan aku prnh berpegang pada kata2 tu..tpi ape guna klu aku teruskn hidup klu org disekeliling x pernah merasa dan menghargai kewujudan aku...mmg btol manusia dicipta utk menjadi khalifah kt muka bumi nie..tpi mcm mn nk jdi khalifah klu diri sndri pon x btol..yg baek tu sume dtg dri ALLAH sendiri dan yg jahat tu dri diri kita sendri...ntah arrr..da x de perasaan nk teruskn hidup nie...

Monday, September 28, 2009

masih belum sempurna~~

ingtkn blk raya nie ada la bnda yg berubah ckit dlm hidup aku nie, rupe2 nye sama jer...xde bnyk yg berubh, klu ade pon mybe pendiam ckit kot...ntahlahhhh..dripd aku lahir kat bumi nie smpi la skang nie xde satu bnda pon yg btol2 menggembirakan aku, sumenye sama jer bgi aku...drpd family,adik-beradik,member2 n org sekeliling...spnjng hidup xde yg happy bgi aku...bosan,bosan, n membosankan hidup nie...adehhhhhhsssssss...ape2 je laaaa...

Wednesday, September 16, 2009

Seribu Kemaafan...

Firstly, aku nk memanjatkn kesyukuran kehadrat ilahi kerana akhirnya berjaya juga kita semua menjalani bulan ramadhan dengan penuh rahmat walaupun mcm2 dugaan ditempuh...errmmm, berakhirnya bulan ramadhan maka bermulalah bulan syawal hari yg dinanti-nanti oleh semua umat islam khususnya..walaupun hari raya merupakan hari utk kita semua bergembira tapi aku just menyambutnya dengan sederhana pada thun ini...baju raya pon aku x beli lgi, bkn pe aku ingt mmber aku sorg tu..kita semua hepy berhari raya tpi mmber kita hadapi dugaan yg sgt bsr..tpi xpe ssh senang ko, aku still kt sisi ko muis..

Secondly, aku nk amik peluang ni utk mengucapkan selamat hari raya dan maaf zahir batin kepada kedua ibu bapa aku yg berada di rumah..moga2 sihat2 selalu, coz sgt2 rindu kt mak ngan abah da 3 bulan x blk umh...huhuhuuuu, rindu giler...then, aku nk mohon ampun kepada semua member2 YG45 klu2 aku ada mlakukn kesilapan or kesalahan kt korg samade aku sengaja or tak...aku mintak maaf kt korg sume klu2 muka aku ketat je kt korg...aku harap korg sume dpt maafkn kesalahan aku sepanjang perkenalan kita semua...dan aku harap sgt2 kita semua member YG45 akan kekal sehingga ke akhir hayat...insyaallah kita semua akan duduk sebumbung nti, bila aku beli banglo utk YG45...

Thirdly, aku nk wish kt zafiq nordin n zilah ahmad semoga mereka berdua kekal lah ke akhir hayat..hope z berubah la attitude dia bila da knl ngan zilah nie...hehehheeee...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN KEPADA SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI...NAK DUET RAYA DTG ARR UMAH...

JUMPA LAGI...JAGA DIRI SUME...PE2 HAL BGTAU...

Saturday, September 12, 2009

selamat hari raya....

selamat hari raya aidilfitri...

Wednesday, September 2, 2009

tazkirah ramadhan..

"dan apabila datangye bulan ramadhan, pintu syurga akan dibuka seluas-luasnya dan pintu neraka akan ditutup dan syaitan akan dibelenggu."

maksudnya disini bulan ramadhan merupakan bulan yang mulia diantara seribu bulan..dan bulan inilah amalan kita akan dilipat-gandakan..dan pintu rezeki akan dibuka luas...dalam bulan ini jugalah pintu syurga dibuka dan pintu neraka ditutup...marilah ramai2 kita melakukan amal kebajikan di bulan ramadhan yg mulia ini...semoga segala amalan kita akan diterima oleh ALLAH S.W.T..amin~~~

buka pose...

"ptg ni dpt mkn ikan bakar...perghhhhh sedap ni lan...cecah plak dgn air asam..uishhhh..msk jom ptg nie...menu utama ikan bakar...menu kedua ikan msk asam pedas...menu ketiga pecal..menu keempat kangkong msk belacan..menu kelima kerang bakar...menu keenam tembkai...perghhh"..."collect sorg rm5...kita2 jerk..." ni la dia dialog sebelom berbuka pose...xcelly saje je maen petik nk msk buka..tpi ntah mcm mn bleh buat btol2 plak...

amik ko, ptg tu kul 4.30 bru nk cri bahan nk msk...mula2 gi kedai runcit mirda cri ikan cencaru...xde plak kt mirda then terus runner gi mantin..pon xde gak...mmg time tu da kusut arrr, nk cri ikan...menu utama plak tu...last2 terus pegi giant...amik ko, 14 ekor ikan...kerang 2kilo...blk umah da pukul 6.00ptg...nk msk utk 20 org...mndi2 pening gak kpla aku...mmg kusut arrr...

nk x nk msk je lah..lan dgn arep msk ikan bakar...aku ngan muis msk menu yg laen asam pedas,pecal,kangkong...tukang rase zack...kelentang kelentong pukul 8.00 mlm bru siap sumenye...perghhh, mmg selera arr tngk lauk sume da siap...mmg puas aty...byngkan je lah masak utk 20 org kul 6.00ptg bru nk mula msk..mmg giler...x pernah dibuat org...tpi berjaya jgk siapkan sume masakan tu...lambat ckit tu adat arrr...idea dtg pon tibe2...tpi bak kata shafiq masakan mlm tu sumenye sedap2...perghhh..punyelah bangga kitorg...seronok tngk diorg sume mkn mskn sendiri...mmg puati that time...sume lauk abis,smpi ade yg x dpt mkn...

thnx sume yg tolong masak...besttttttttt!!!!

Thursday, August 27, 2009

hepy dgn hidup aku skang...

skang nie aku btol2 hepy dgn hidup aku skang..da mls da nk pikir bnda2 yg serabutkn kpla otak aku nie..mls nk pikir psl 3line laaa..ape bnda 3 line tuu, nm je pertubuhan dakwah tpi aku x nmpk pon kebajikan yg korg buat...bknnye aku nk pertikaikan ke aper..tak!!! aku cuma maukan keadilan dlm pekida...dulu ckp laen skang ckp laen..lebih baek aku wat haluan aku sendiri tpi still perjuangkan agama aku, bangsa aku, n tanah air aku...ape guna ada adik2 klu adik2 kita pon x respect pd kita..depan2 kita pon dia berani wat mcm tu lah mcm ni lah dan mcm2 lgi...lebih baek aku jga adik yg btol2 anggap aku abg dia lgi senang.

ntah laaaa...lantak la pe nk jdi, org wat baek aku bls baek...

Friday, August 21, 2009

puasa

hari nie hari pertama berpuasa di bulan ramadhan..mcm biasa arr tiap2 kli bulan pose mesti aku demam..tpi tahun nie aku rasa pling teruk skli sebab smlm check kt klinik suhu bdn aku naek smpi 40 darjah celcius..selamat la muis bwk aku gi klinik klu x mati katak aku kt umah sorg2..arini da rasa lega ckit arr...thanx muis sbb amik berat psl aku..terharu gila aku...

Sunday, August 16, 2009

kerja..kerja..kerja...

hari-hari kerja..hahahaaaa...tpi aku x esah pon hepy lgi ade arrr...walaupun kerja penat, berdiri sepanjang masa tpi aku hepy sgt dgn life aku skang nie...mcm2 pengalaman aku dpt bila kerja kt hotel..best gler arrr...mmber pon rmai, sume best2..mknn? jgn ckp arr sumenye sedap2...hahahaa..pendek kata sumenye best arr...

Friday, July 24, 2009

menanti seruan illahi...

see n wait je lah...aku pon da bosan dgn hidup nie...

yahoo messenger!!!

hahahahaa...mesti sume pelik jer, klu aku on9 ym jer mesti hntr spam...
xcelly bkn aku yg wat tu sume...tu pc arep yg gler, aku layankn jer...
hahaha...sory sume...jgn mrh qayum...hahaha

Sunday, July 19, 2009

doakan kesihatan daniel mattin...

marilah sama-sama doakan raja daniel mattin yg berada di hospital kerana disyaki suspek H1N1...
hope dia cepat sembuh n cpt kuor hospital n panjang umur...

Saturday, June 20, 2009

THE BEST IN THE WORLD..!!!

xtau cmne nk mulakan...firstly, aku nk ucpkn bnyk2 terima kasih kt groupYG45 yg bertungkus-lumus menjayakn MALAM PERPISAHAN n BBQ utk mmber kita HERYSYAM,BOB KURUS,BOB BESAR,UZAIR,ACAP N THE GANG n sume skli arr yg de...actually bnda ni da lama aku rncang nk wat..at the first, aku ingt nk wat utk befday party aku, tpi masa plak xde nk wat sbb msing2 sibuk dgn yes carnival...then pikir2 blk teringat plak kt korg sume yg da nk abis bljr kt cni, then terus aku ubh fikiran wat lps final..actually bnda ni mmg aku punya nazar nk wat BBQ that why la aku laburkn duet tabung kesayangan aku yg 2tahun aku simpn...hahahaaa...tpi aku x kesah sgt psl duet nie, utk korg aku sggup arr wat pe jer...

walaupun, BBQ ni last2 minit pnye plan tpi jdi juga akhirnye..sbnrnye rmai yg x prcye wat last2 minit, tpi bila semua dah diatur dgn baek akhirnya perfect jgk majlis nie...ni sume ats kerjasama yg baek dri korg sume..terutamanye leader chef kita MARUL n assistant chef DAUS thnx bnyk2...x lupe jgk yg tolong bsuh ayam AREP, PALONG, SHAFIQ, n AFDAL...then yg set tapak utk mjlis nie LAN, AJIM, n IS...yg tolong goreng keropok lekor FAREEZ, PALONG n AWE...yg msk mee hoon SEMUA BDK UMAH BOB n HERYSYAM...terima ksih gak kt AJIM yg sponsor air utk mjlis BBQ ni...haaa.,x lupe gak kat penghibur pd malam tu AFDAL, BOB, ZACK, FAREEZ, UJANG n sume arrr...

pe2 pon mlm tu mmg best giler...aku respect kt korg sume, korg la mmber TERBAEK yg pernah aku jmpe kt DUNIA nie...snyi arr hidup klu xde korg sume ni...mcm2 perangai ade...hahahhaaa...
x lupe gak kt ET brader taksub PG yg dtg jauh2 semata-mata utk mjlis nie...terima kasih bnyk2 ET sbb sudi dtg kt mjlis ni, ko pon TERBAEK jgk arrhhh...ape lgi aku nk tulis nie...???

haaa!!! ni ada ckit ucpn aku utk sume yg da grad nie..kpd HERYSYAM N SUME BDK2 UMAH BOB n ACAP...aku harap korg sume berjaya dlm ape yg korg cri selama nie n hope korg pnjng umur n murah rezeki..hrp korg x lupekan kitorg sume, senang2 dtg arr cni berbuka puasa dgn kitorg, puasa da nk dekat nie...n jgn lupe invite aku klu korg KAHWIN nti blh aku jdi BONZER korg...hahahhaaaaaa...

lastly, aku nk ucpkan ribuan terima kasih kt korg sume yg tlh mnjykn mjlis PERPISAHAN n BBQ nie...tanpa korg x berjln mjlis nie...n aku nk mnx maaf if aku de wat slh kt korg ker, ade yg terlebih ker terkurg ker pd mjlis tu aku mnx maaf k...akhir kata dri aku, AKU SYG GLER2 KT KORG SUME GUYZ...aku doakan korg sume berjaya..aminnnn...




* if korg de pe2 pon problem call arr aku. klu blh tlg aku tlg..klu nk pukol org pon blh..hahaha

Tuesday, June 16, 2009

demam lagi...

perghhhh!!! aku pling menyampah klu demam ditmbh plak dgn selsema n skit tekak...demam x esah lgi nie skit tekak aduhhh x larat nk mlyanye...sume bnda x jdi, potong btol arrr...ni muis arr menyangkit plak dgn dia...hahahahaaa...jgn mrh muis, hehehee gurau jer...tpi best gak demam nie,blh la rest ckit...yg x bestnye demam+exam...huhuuhuhuu...nk x nk kena pksa arr diri...

hoohooohooo...

hahahaa...abis gak sem nie...punyelah struggle sem nie..dgn asemen nye, dgn quiz nye...huhuhuhu
but at the last settle gak sume tu...lps ni cuti sem plak...huhuhuuu...lama gler x blk kampung...rindu gler...x sbr nk blk kg jmpe my mom n my dad...hahahaaa...best2...see next sem tu pon klu ade rezeki...

Saturday, May 30, 2009

loss my destiny...

skang ni aku da x tau ke mn arah tuju aku...
hilang sumenyer dlm sekelip mata jerk...
aku pon x tau samada ape yg aku buat ni btol ke x...
ermmmmmmmmm...hrp2 ape yg aku wat ni btol la...
sbb da sebulan aku x amik port psl majlis aku...
x tau la knp???

diam,menyendiri,kosong tnpa ape2 berita pon...
lantak arr ape nk jdi2 arrr...
buat mse skang ni mmg aku x nk amik tau psl ni sume...
wat semak kpla aku...

diam n menyendiri mngkin jln yg terbaek kot...

Sunday, May 24, 2009

when i will die???

satu persoalan yg menimbulkan tnda tnya...
yupp, btol tu tnda tnya???
when i will die???

actually, aku dah xde aty lgi nk jalani kehidupan nie...
xtau arr knp...rasa mcm hidup ni dah nk smpi ke penghujungnya...
mintak maaf ckp arr,tpi mmg kenyataan...
dgn keadaan muka bumi yg semakin panas...
kadang2 ada juga aku terpikir, panas kt dunia da mcm nie mcm mn la plak panas kt akhirat nti???
da x larat da nk hidup, makin lama aku hidup makin bnyk dosa yg aku buat...
better mati jer drp tambah bnyk dosa...
penat owhhhh....

klu btol la da smpi takdir aku mati skang...
aku terima jer...

YA ALLAH...

Friday, May 22, 2009

ok je lalala

arini terkejut gak aku...coz tibe2 je dak2 bangsar dtg gegar klj...hahahaaa
thnx arr kat korg (wan botak,zaim,kapak). coz da lama giler x jmpe korg lepak sama2...
terhibur gak arr hati aku bila korg dtg klj nie...klu x bad mood je aku nie...at least kor ingt gak kt aku especially botak..hahahaa...badan pon da makin besar..tergugat aku...hahahaa

Friday, May 15, 2009

Doakan utk Farra Mattin

marilah sama2 kita doakan kesejahteraan utk Farra Mattin girlfrenz Daniel Mattin yg x berapa sehat, kerana tekanan darah rendah n kurang gula dalam badan...

doakan Farra Mattin cepat sembuh....

AMIN~~~

Monday, May 11, 2009

tak adil !!!

dunia-dunia, bnyk yg tidak adil di dunia nie...
selama aku hidup kat dunia nie bnyk perkara yg aku da alami dan aku pelajari...
mcm2 ragam dan perangai manusia yg aku jumpa...
tpi, sume org yg aku kenali tidak pernah berlaku adil...
knp arrr??? entah la weyhh...ssh nk explain...
aku wat baek dibalas dgn keburukan...x patut btol dunia nie...totally unfair...
pengorbanan??? ape guna aku berkorban utk org klu org tu sndiri x hargai kita...???
entah la weyhh...penat da hidup nie...

Monday, April 27, 2009

teringat...

teringat la plak..aritu time aku mkn kt cafe dgn diorg tibe2 aku dpt call dri mak aku..

mak aku tnye 'tgh watpe'..aku pon jwbla 'tgh mkn kt cafe'...

then mak aku tnye lgi 'duet ade lgi x'..aku pon jwb 'ada' walaupon tgh sengkek...

mak aku tnye lgi 'da exam lom', aku jwbla 'lom lgi'...

then mak aku ckp 'klu nk exam bgtau, nti mak puasa'.....

aku dgn tergamamnye x tau nk ckp pe dgn mak aku...

x sangka plak mak aku nk puasa sbb aku nk exam...

btul2 terharu time tu...

thank mak...i luv u mak...

Monday, April 20, 2009

untukmu sahabat

Di saat kita nikmati kebersamaan
Banyak hal terlewatkan begitu saja
Keceriaan, gelak-tawa serta canda ria
Semuanya mengalir begitu saja

Waktu yang tersedia
Seolah tak mampu untuk menampungnya
Begitu cepat berlalu
Berlari seolah tak mau berhenti

Kenangan-kenangan itu tak terasa
Pergi meninggalkan semua kegembiraan
Keceriaan, gelak tawa serta canda ria
Satu persatu kenangan itu hilang sekejap mata
Ada sederet senyum saat terlintas memory yang dulu kala

Kenapa kegembiraan itu harus pergi?
Tidak searah dengan langkah kaki?
Kapan ini semua bisa terulang kembali?
Akankah kita tidak akan pernah bertemu lagi?

Sahabat…
Semua yang pernah kita jalani
Hari demi hari, waktu demi waktu
Tatkala kita lalui semuanya bersama

Banyak hal yang pernah terjadi
Karena itulah liturgi hidup yang kita miliki
Kadang benci, kesal dan kecewa
Juga senang, hormat dan sayang

Sungguh luar biasa apa yang telah kita lalui bersama
Inikah pemberian tak ternilai dari Sang Kuasa?
Yang sering kali tak pernah kita syukuri adanya

Ya Allah…lindungilah mereka...



Wednesday, April 15, 2009

perjuangan belum selesai!!!



Sesungguhnya tidak ada yang lebih menyayatkan
dari melihat bangsaku dijajah
Tidak ada yang lebih menyedihkan
dari membiarkan bangsaku dihina

Air mata tiada ertinya
sejarah silam tiada maknanya
sekiranya bangsa tercinta terpinggir
dipersenda dan dilupakan

Bukan kecil langkah wira bangsa
para pejuang kemerdekaan
bagi menegakkan kemuliaan
dan darjat bangsa
selangkah beerti mara
mengharung sejuta dugaan

Biarkan bertatih
asalkan langkah itu yakin dan cermat
bagi memastikan negara
merdeka dan bangsa terpelihara
air mata sengsara
mengiringi setiap langkah bapa-bapa kita

Tugas kita bukan kecil
kerana mengisi kemrdekaan
rupanya lebih sukar dari bermandi
keringat dan darah menuntutnya

Lagi pula apalah ertinya kemerdekaan
kalau bangsaku asyik mengia dan menidakkan,
mengangguk dan membenarkan,
kerana sekalipun bangganya negara
kerana makmur dan mewahnya,
bangsaku masih melata
dan meminta-minta di negaranya sendiri

Bukan kecil tugas kita
meneruskan perjuangan kemerdekaan kita
kerana rupanya selain memerdekakan,
mengisi kemerdekaan itu jauh lebih sengsara

Bangsaku bukan kecil hati dan jiwanya
bukankah sejak zaman berzaman
mereka menjadi pelaut, pengembara
malah penakluk terkemuka?
Bukankah mereka sudah mengembangkan sayap,
menjadi pedagang dan peniaga

selain menjadi ulama dan
ilmuan terbilang?
Bukankah bangsaku pernah mengharung
samudera menjajah dunia yang tak dikenal
Bukankah mereka pernah menjadi
wira serantau yang tidak mengenal
erti takut dan kematian?
Di manakah silapnya hingga bangsaku
berasa begitu kecil dan rendah diri?
Apakah angkara penjajah?
Lalu bangsaku mulai
melupakan kegemilangan silam
dan sejarah gemilang membina empayar

Tugas kita belum selesai rupanya
bagi memartabat dan
memuliakan bangsa
kerana hanya bangsa yang berjaya
akan sentiasa dihormati

Rupanya masih jauh dan berliku jalan kita
bukan sekadar memerdeka dan mengisinya
tetapi mengangkat darjat dan kemuliaan
buat selama-lamanya

Hari ini, jalan ini pasti semakin berliku
kerana masa depan belum tentu
menjanjikan syurga
bagi mereka yang lemah dan mudah kecewa

Perjuangan kita belum selesai
kerana hanya yang cekal dan tabah
dapat membina mercu tanda
bangsanya yang berjaya

Dr. Mahathir Mohamad
Mei 1996

Saturday, April 4, 2009

Trip ke Gua Tempurung Perak

4 April 2009- seronok giler weyhh...YG45 gi ekspedisi ke gua tempurung perak...kitorg sume gerak dri klj dlm kul 7 pg n 3 buah biji kereta...sepanjang perjalanan ke gua tempurung mcm2 masalah datang..mcm biasalah masalahnye, mn2 kereta pon klu aku naek pakai spek mata conform2 kena tahan dgn polis or jpj..samalah mcm nk gi tioman,msti kena tahan bengang je aku (suspek kes bunuh org). kali ni aku naek keta muis. then, lps kena tahan dgn jpj kitorg terus la gerak..sbb kitorg xleh lmbt kena smpi sblm kul 11pg..then, kitorg ikut la highway..dlm perjalanan kat highway, satu masalh lgi timbul...kereta is plak wat hal,penutup minyak itam dia xde...temperature naek n minyak itam kering...nk tau sbb ape penutup minyak itam dia xde??? sbb is careless, pgi sebelom pegi dia ade check minyak itam sume..then dia lupe nk tutup minyak itam tu...so,kitorg pon tggu la keta is setengah jam juga arrr...smpi je is kat hentian, kitorg pon terus arr gerak masa tinggal 1 jam lgi utk smpi kt gua tempurung tu..keta is plak x leh bwk laju, sbb temperature keta dia naek...so,kitorg srh fafa booking dlu sbb takut x sempat klu tnggu is...then smpi la gak kt gua tempurung dlm kul 11.30...then kitorg terus gi beli tiket..but unfortunately, kitorg x dpt msuk level4 level pling mncabar skli sbb last trip kul 11..kitorg pon terpksa la msuk level 3 but mncabar gak la...pnyer la excited kitorg nk msuk...waaaaaaaaa,best giler dlm gua tu...kitorg kena merangkak la,panjat la...yg paling best skli renjer yg jga kitorg mmg sporting giler..aku dgn lan asyik bercerita je dgn renjer tu...paling x blh blaahh misi kitorg kena cari katak gua besar kepala org jual dpt 150rm...hahahaaa sume cari katak bile dgr duet...

then kitorg terus la teroka gua tempurung tu...mcm2 ade kt dlm gua tu, tulisan ALLAH ade, gmbar monyet tngh drive keta pon ade...skeleton mmber is pon ade hahahaaaa...then, kitorg maen gelongsor kt dlm gua tu..mula2 tngk mmg takut giler nk maen...sbb gelongsor tu mmg curam giler...lps da try hurmmm, mmg best rasa nk maen lgi plak...then kitorg msuk lubang plak...walaupun kitorg x dpt msuk level4 tpi renjer yg jg kitorg bgi kitorg msuk level4 tpi separuh jln jer...tpi mmg mncabar last checkpoint kitorg kena pnjt 1600 anak tangga...bayangkan la lps da penat2 merangkak pe sume pnjt plak tngga, klu rendah xpe lgi ni da la tinggi...uiiissssshhhhhhh,penat giler terus longgar sume lutut kitorg...hahahahaaaa...then tamat la penerokaan kitorg dlm gua tempurung...show giler dowhhh...

then kitorg trus siap2 nk mkn plak...perot sume da lapor...lps mkn kitorg trus gerak ke Teluk Batik plak nk tengok sunset katanyer...yelah tuu...lbh kurg dlm kul 7mlm kitorg terus gerak blik klj...aku dgn lan mcm biasa arrr dlm keta membuta jer...muis dgn ju drive da mcm ayah dgn mak bawak anak2 bercuti hahahahahaaa...mcm biasa arrr, dlm perjalanan blk klj satu lgi msalah timbul...time kitorg nk cri kdai tuk mkn mlm keta amin plak xcident langgar motor...nsib baek la bdk yg xcident tu xde pe2...but keta amin plak kemek...but, nk wat cmne kn bnda nk jdi xleh nk slhkn sape2...fafa plak bgi la bdk tu 30rm duet gnti rugi...then kitorg trus gi mkn mlm...lps da siap mkn sume kitorg trus gerak ke shah alam hntr ju awek muis blk...then kitorg trus gerak klj...ALHAMDULILLAH smpi gak kt klj dgn selamat...

for all YG45 group thanx for this trip...

Thursday, March 26, 2009

bad years...

tahun ni mmg merupakan tahun yg malang bgi aku..da la nk register sem baru x lepas..klj pon wat bodo jer aku nye kes..palat tol arrr..call mak aku lgi arr senang mak aku ckp, berhenti klj then keje lgi senang..mn aku nk cekau 15,340.00rm..mampos aku sial, da la thun akhir ni..mak aku pon da x de duet nk bayar..mak aku ckp tinggal duet nk naek haji jer..xkn aku nk mnx gak..x tau arr, kusut kpla aku pikir..klu x de gak duet quit klj aku...

Tuesday, March 17, 2009

choosen person

klu nk tau org yg bnyk naekkan aku time aku jatuh dlu ialah PEDAL N DANIEL...diorg ni lah yg jdi pembakar semangat aku, smpilah skang ni aku pegang title brother kt klj nie...klu xde diorg ni x tau arr ke mn arah tuju aku...x tau nk balas mcm mn kt diorg nie...terima kasih arr bnyk2 kt korg pedal n daniel...tanpa korg saper la aku skang nie...sbb tu arr aku jaga korg giler2 pnyer,saper yg berani langgar arr diorg nie, klu nk tngk aku kutip korg mcm mn nti...lastly, korglah adik2 aku smpi aku mati...

Saturday, March 14, 2009

FUCK LA KO!!!

bru wa tau perangai sebenar lu...pegi matilah sama lu!!! wa heran plak dgn lu skang nie...lu nk mampos ke pe ker pegi la mati...wa da x heran dgn lu, dan wa da x nk amik port psl lu lgi...!!! selama nie pnyer la wa amik tau psl lu, mcm ni plak lu bagi kt wa blk kn...!!! cukup la air muka wa jatuh, semata2 wa nk brbaek smula je dgn lu...wa mesj lu tnyer khabar ape lancau sume, tibe2 lu nk angin plak dgn wa lu nk mrh2 wa plak...niat wa just nk baek smula je dgn lu erkkk, lu wat kt wa mcm nie erkkk...mmg best arrr wa ckp!!! lu beruntung la wa msh pikir lu nie prnh jdi mmber wa, klu wa da x pikir tu sume mlm aritu mmg lu da mampos arrr...!!! lu ingt wa nie saper arrr!!! adik2 lu arrr...wa mengalah dgn lu da kira baek arrr, smpi jatuh air muka wa nk merayu2 dgn lu mntk maaf pe sume...!!! lu ni x layak arr jdi bangsa melayu...!!! lu ingt ckit erkk, lu kt area wa skang nie, klu wa inform bdk2 wa nk kutip lu, senang2 jer wa buat erkkk...lu ingt erkk!!!

Wednesday, March 11, 2009

AL-FATIHAH...

Sedekahkan Al-Fatihah kepada abang long side sy yg meninggal dunia pada 6 mac 2009 pada pukul lebih kurang 1.30 pagi di hospital tuanku ja'afar seremban..arwah meninggal kerana sesak nafas...

Al-Fatihah kepada along rahman (abg tua nilai), dan semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman...AMIN....

Tuesday, March 10, 2009

wahdah pemangkin khaira ummah

baru-baru ni pada 9 mac 2009 merupakan hari yg paling bersejarah bagi umat islam seluruh dunia..kerana merupakan hari keputeraan junjungan besar kita iaitu NABI MUHAMMAD S.A.W..

daripada RASULLUALLAH S.A.W...

' barangsiapa yang mencintaiku, dan barangsiapa yang mengasihiku, maka meraka akan bersama-samaku di dalam syurga yg kekal abadi '.

daripada hadis tersebut menunjukkan betapa cintanya RASULLUALLAH kepada umatnya, sehinggakan pada hari kewafatan baginda, baginda menyebut 'umati, umati' (umatku,umatku) betapa kasihnya baginda kepada umatnya...

oleh itu marilah kita semua umat islam menyeru kearah kebaikan, dan mencegah kearah keburukan (amar makruf,nahi mungkar)...dan berpegang teguhlah kepada wasiat baginda iaitu AL-QURAN dan AS-SUNNAH...moga2 kita semua akan berada di sisi baginda di akhirat kelak..INSYAALLAH AMIN...

masih lagi layu dalam melayu...

da x tau da mcm mn nk ckp lgi..masih ada lagi melayu yg layu selayu layunye..da x blh nk dibaja lgi..kerana politik dan kuasa, minda bangsa melayu yg mudah lupa dijajah..mungkin ramai yg tak realize bangsa melayu skang da berpecah belah..dan mungkin ada yg realize but mereka x blh buat ape2 kerana mereka diantara golongan yg tiada kuasa..layu dalam melayu...di negeri perak contohnya kita dapat tengok bangsa kita yg sangat menyedihkan dan memalukan..mereka seolah-olah seperti tiada semangat melayu dalam diri...sehinggakan sultan sendiri amat mendukacita dan murka dengan ape yg berlaku kepada bangsa melayu...

bangun lah bangsaku,bangunlah dari mimpi2 ngeri...bangkitlah bersatu kembali, agar masyarakat melayu dipandang tinggi...

layu dalam melayu...

Friday, February 13, 2009

docket, docket..macam kimak...

ptg tdi lepas smayang jumaat aku terus hntr asemen...malas arr nk hntr lmbt2 sbb aku kena amik docket lgi...lps hntr asemen aku terus amik docket...aku pegi la kat counter ccd tu...then aku tnyer kt akak yg jaga tu aku nk amik docket...aku ingtkn blh lepas, sbb selalunya aku amik docket lepas ntah knp tiba2 tdi blh plak sangkut kn...so, aku tnggu la kejap ingtkn blh lepas la docket aku kn...tnggu pnye tnggu akak tu pon pngil la nm aku, ingtkn da blh amik da rupenyer dia sruh aku jmpe cf aku dgn cce aku...fuck arrr!!! x pe aku rilex lgi aku sruh la akak tu call cf aku dgn cce aku...then aku tnggu lgi dua org bangang klj, cf dgn cce...lama gak arr tnggu diorg mcm gampang...tnggu lgi, then cf tu pon smpi...pastu dia bgtau, aku kena wat aku janji dgn klj... aku da bajet da bnda ni sume, prosedur biasa dlm klj ni klu x lps docket...aku pon tnggu la diorg settlekan...tnggu lgi, letih baiiii!!!

tnggu pnye tnggu, dtg la si cina pukimak cce tu...padahal nk tnggu dia sign borang aku jnji jer...tnggu separuh mampos aku kt cni...bila dia smpi jer terus dia membebel sbb docket aku x lepas...sebabnyer aku ade outstanding lgi...wahhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!! bila aku dengar dia ckp aku ade outstanding, mmg aku x leh terima arr kn padahal mak aku da bayar abis da...pekerja ko yg x amanah bawak lari duet yg mak aku bgi 21K tuuu....mmg panas arr aty aku kn...ef yg amik duet aku tu terus blah mcm tu je kn...mmg best...report epe lancau sume da buat but polis langsung x amik tindakan pe2 pon...macam gampang...!!! then, si cce tu terus la sruh aku amik salinan report yg aku wat tu...report da 2 tahun baiii!!!! blh plak kn si cce tu pksa aku amik cepat kan...pastu terus aku menamuk dgn cce tu...aku pon maki hamun arr cina pukimak tuuu...blh kn sruh aku amik report tu cepat, ko x tau plak aku aku tnggu ko dri kul 3.15ptg smpi la kul 4.30 bru ko nk dtg kn...mmg aku maki hamun arr koo...pukimak!!! then, aku da maki hamun dia blh nk talk cara baek dgn aku kn...mmg x dpt arrr, style aku ko da wat slh dgn aku mmg xde dah nk slow talk lgi...bnda senang je kot dtg kejap sign borang aku jnji aku then settle...ni ko blh nk lmbt2 lgi kn...dgn kaunter ccd sekali aku mengamuk...pastu lps dia sign borg aku terus amik docket..pegi kt kaunter docket tu akak tu ckp da x leh amik,kaunter da tutup...mmg pukimak arr!!! aku dtg kul 3 jap gi x leh amik docket...fuck arrr!!! aku ingt lps x leh amik docket tu aku nk pukul je cina pukimak tu...selamat la arep.fafa.n ameen tngh talk dgn dia...

pastu time cina kimak tu talk dgn dak2 nie, blh plak dia ckp yg dia x tau pon kes aku kn...lgi bertambah best kn...aku ingt nk tumbuk je muka cina kimak tuuuu...in fact, kes aku da dkt 2 tahun kot x settle2 lgi...mmg aku angin arr dgn klj nie, x wat keje ke aper...!!! mmg x blh blah arrr...aku ingt aku nk settlekn sndri jer kes nie...tnggu polis mmg lambat, polis pon sama jer x wat keje mkn gaji buta jer...misi aku skang aku nk cri ef yg amik duet aku tu...ef tu dgn wife dia skali klu aku dpt mmg xde peluang ko nk idup lgi kt dunia niee....aku dpt korg mampos aku keje kn...korg suami isteri wat keje cantekk je kn...haa!!! ni korg cabar aku plak wat keje mcm mn...cantek x cantek kn...sesama bangsa pon ko nk makan!!! mmg x yah idup arr ko kt dunia niee...

p/s: kpd sume org2 melayu, korg x yah ar jdi duri dalam daging yg makan bangsa korg sndri..berbangga la jdi anak bangsa melayu...!!!

Tuesday, February 10, 2009

fuck arrr...

hidup aku skang makin lama makin teruk...macam kimak arrr...da rasa x best arr hidup ni, kosong da x de pe2 lgi dah..sepi dan sendiri...rase mcm nk idup kt dunia laen plak arrr...malam semalam dpt ptunjuk lgi...aku mimpi mak aku meninggal dunia...lately asyik mimpi kematian jer...mcm ada something arrr...rase laen arrr or petunjuk yg aku ni nk mati kot...ntah arrr, makin lama aku hidup makin bnyk plak masalah...xde improvement langsung dalam idup aku nie...rokok pon makin bnyk aku hisap...2 kotak stu hari nk mampos arr tuu...

fuck arrrr!!!

Thursday, February 5, 2009

akhirnya sempurna~~~

bru la lega ckit kepala otak, asemen sume da settle...huhuhuuu...
tinggal tnggu re-do asemen jer...then final exam...hope success...

Tuesday, February 3, 2009

palat pnyer palat

aku x puati btol arrr...asemen x nk mcm berlambak plak kn...lps stu-stu asemen kena submit, x leh blah tol arrr...palat punyer lecturer...bgi arr ckit jer asemen,senang ckit aty aku...ni, mara msuk pon x sempat nk shopping, palat sungguh...

lgi stu yg aku x puati skang ni mn la daniel bawak lari pedal...palat btol arr daniel ni, ko saje je kn kidnap pedal bawak lari kn...kat mn ko sembunyikn dia aku pon x tau arrr...da la pedal stu-stunye adik harapan aku kt klj legenda nie...palat tol daniel nie...aku dpt ko daniel aku sekeyh kpala ko, dgn awek ko skali aku sekeyh...hahahahahaaaa

Wednesday, January 28, 2009

friendship


To me, a seeker-friend is a rich supply of spiritual energy.
When I help my friends, I am happy.
When I serve my friends, I am fulfilled.

My friends in silence remind me that I have infinitely more significant things to do here on earth
than making complaints against my enemies.

Friendship is not the greatness of our minds.
Friendship is the goodness of our hearts.

My heart will never outgrow its need for friendship.

My true friend is he who loves me for what I inwardly am
and not for what I outwardly have.

Friendship is the flower-fragrance-bounty in the oneness-heart-garden
of two self-giving seeker-souls.

Friendship means a perfection-foretaste-glimpse of Heaven.

Friendship means two completely open heart-doors
for each other to enjoy God's Fulness on earth.

Tuesday, January 27, 2009

The Choosen Band

Bunkface - Revolusi

Sunday, January 25, 2009

gong xi fa cai

raye cina tahun ni aku x blk, aku trpksa stay college sbb bnyk sngt asignment..tpi aku x esah sngt cuti ke x..yg ada kt college aku,pedal,muis,lan,palong syafiq,qayum n marul..nk dijadikan cter, hari ahad sebelum raye cina nie aku,pedal,muis,lan,palong n syafiq kuor la gi mkn tnghari kat syahirah dlm kul3.30 la..lps da siap mkn sume kitorg pon balik la college, mcm biasa arr pusing blok pompuan dulu..pusing pnye pusing motor muis pon abis la minyak..pastu kitorg tolak la motor muis smpai kt playground college, pastu kitorg lepak la kt playground jap...masing2 tngh bosan, biasalah klu da tngh bosan ni mcm2 idea gler dtg..yg muis nye dgn idea nk ajk gi kuantan pastu terus ke terengganu,terus gi perak destinasi last ke palong...uish, gler aper!!! aritu aku gi kuantan jer mcm nk bisul bontot aku, ni kan plak nk pusing ke perak sume..mndi2!!! yg palong plak dgn idea nk tngk " tiang naga " opssss!!! "tarian naga'' la..aku dgn pedal lak ajk mndi swimming pool kt kondominium depan tu...

cadang pnyer cadang, last2 sume idea gler x jdi..pastu palong ajk arr gi mantin nk isi minyak..then, kitorg pon pegi je la...aku naek sgn syafiq, muis dgn pedal, lan plak dgn palong...aku pon tunda la motor muis, bapak arr berat gler...huhuuu...smpi kt post guard dpn tu jmpe plak pak ngah tngh jaga time tu..pak ngah pon bgi la cadangan gler dia plak, dia ajr kitorg ikut jln shortcut gi mantin, sebab kitorg sume x pkai helmet..pastu ikut je lah ckp pak ngah, sbb pak ngah ckp jln cntik bertar..smpi kt jln yg pak ngah ckp tu, yeaaa best gler jln dia..dgn jln berlubang2, dgn x bertar nye jln kebun plak tu..mndi2!! aku yg sakit nk tunda motor muis, palat pnyer pak ngah tipu kitorg..btul2 mncabar jln dia, dgn taik lembu bersepah...ooohoohohoho..nk wat cmner dh separuh jln truskn jelah..yg muis plak, kecoh mulut takut sngt dgn kerbau balau...eheh kecik plak kerbau balau org mantin kn...dgn panas n penatnyer tunda la motor muis smpi la kt kg.abdullah..slmt smpi dowh, klu x sesat kitorg..yg paling kesian skli time tu pedal arr, sbb dia kn naek dgn muis so, klu de jln bukit dia trpksa arr tolak motor muis...hahahaaaaa, lps ni klu nk tolak motor ker pnggil jer pedal..dia berpnglaman ckit tolak motor hahahahaaaaaa....

then kitorg terus la isi mnyk kt caltex..lps isi mnyk kitorg pon terus la teroka jln kt mantin ni, kat kg.gebok...mcm2 jln kitorg lalu, tembus sana la tembus sini la...smpi la tembus kat depan REST1 tu...hahahaahahahaaaa...btul2 explore time tu...nk dikatakan sume jln kat kg.gebok tu kitorg da lalu..tpi mmg best arr meneroka jln kat mantin nie...then kitorg terus blk ikut jln lama jgk yg pak ngah ajar tu...siot pnyer pak ngah...btw mmg best time tu klakar ade, marah pon ade...hahahahaaa...smpi kt umah intkan x de saper nk melawat kitorg kt klj ni...rupe2 nye daniel dgn awek dia farra dtg melawat kitorg kt klj...hahaha, terharu jgk kitorg daniel dtg...

lastly, gong xi fa cai dri aku kt sume mmber2 aku...

Wednesday, January 21, 2009

morning

arini aku bngun tido awal dlm kul 6 pagi, x tau la knp..bngun jer terus azan subuh berkumandang...sayu plak ati aku time dngr azan subuh...pastu aku terus mndi, uyooo sejuk giler mndi pagi2 buta...siap mndi aku terus gi breakfast kt abadiah...aku gi sorang2 jer, nk kejut dak2 ni kesian plak...masing2 terlentang mcm penat sngt jer mlm tdi, xtau la per yg diorg wat mlm tdi smpi blk lmbt...abis breakfast terus aku blk umah...smpi umah x tau da nk watpe, sume tido...mcm biasa arrr aku terus on9...on9 pon benda yg sama jer, bosan la plak...

terus aku terpikir nk create blog sendiri...aku pon x tau knp tibe2 jer nk wat blog, hilang akal agknye...anyway nama aku mohd fadeli bin othman...just call dok...aku ni suka sngt tolong org, da mcm satu hobi plak...saper2 yg ade mslh jmper ar aku, x kira la masalah ape pon...aku ni jenis yg simple jer....one more thing, aku ni sayang sngt kat bangsa dan tanah air aku...coz, aku x suka tngk bangsa aku dijajah lagi, dan aku x suka tngk bangsa aku jadi mayat hidup kat bumi ni...so, aku seru kt sume bangsa aku melayu, bangunlah dan bangkitlah dari sume mimpi2 ngeri semalam....